Speekbeurt over duiken

Misschien is het je opgevallen: een paar weken geleden hadden we een jonge gast bij het Gat van Waalre: Jaimy kwam een kijkje nemen. Jaimy is negen jaar en moest een spreekbeurt houden op school over ‘Duiken’. Of ze bij ons eens mocht komen kijken hoe dat dan allemaal in zijn werk gaat? Natuurlijk mocht dat!

Carmen en Bart hebben laten zien hoe je een set opbouwt en wat je allemaal nodig hebt om te kunnen duiken. Jaimy was al heel goed voorbereid. Ze wist allerlei handgebaren om onder water te gebruiken en vroeg Carmen ondertussen ook nog het hemd van het lijf. Waar gebruik je dat voor? Wat voor schoenen heb je dan aan? Waarom doe je het korte pak over het lange pak? Waar is deze slang voor? Het was geweldig, zoveel interesse en enthousiasme!

En natuurlijk moest het ook nog even worden uitgeprobeerd! Nadat we op de kant al even hadden geoefend met ademen uit een automaat, gingen we het water in. Drijvend in een (iets te groot…) trimvest, met een geleend masker en wetsuit, kon Jaimy zelf een kijkje nemen onder water. Een beetje onwennig in het begin, maar dat sloeg al snel om in pure lol! Kikkervisjes en schelpjes werden enthousiast begroet en toen ze na een kwartiertje dobberen weer naar de kant ging, werd duiken alvast tot nieuwe hobby gebombardeerd ?? (En dat snappen wij natuurlijk heel goed!)

Het was een fantastische avond, Jaimy heeft haar spreekbeurt goed kunnen voorbereiden en het was ontzettend leuk om Jaimy en haar moeder hiermee te kunnen helpen.

En hoe het is afgelopen met de spreekbeurt? Jaimy heeft een Zeer Goed gekregen, het hoogste punt dat je kunt halen. Goed gedaan Jaimy!!!