Decompressieduiken

Inhoud

Duiken op de Noordzee is een van de ultieme duikmogelijkheden in Nederland. Met de vele wrakken uit de beide wereldoorlogen en een flinke verzameling recent gezonken schepen is het een waar paradijs voor wrakduikers. Veel van deze wrakken liggen op een diepte van rond of voorbij de 30 meter. Met of zonder nitrox zit je dan al snel aan je nultijd en kun je misschien net dat laatste stuk achtersteven niet bekijken. Toch zie je duikers die bijna gelijktijdig met jou te water zijn gegaan wél dat bijzondere laatste stukje schip bekijken. Duiken met een of meerdere decompressiestops biedt daarbij uitkomst. Dan duik je voorbij je nultijden en moet je weten waar je mee bezig bent. Duiken voorbij je nultijden en het maken van decompressiestops vereist kennis, training en ervaring. Daarom kun je deze specialisatie pas volgen tijdens of na de 3*-duikopleiding. Een specialisatie waarin je voortborduurt op de theorie uit het 3*-boek en een aantal praktijkduiken maakt. Duiken met decompressiestop vergroot je mogelijkheden op de Noordzee maar ook in het buitenland. Je kunt langere duiktijden maken en dus meer zien.

Leerdoelen

Het doel van de specialisatie decompressieduiken is dat cursisten in staat zijn zelfstandig een decompressieduik voor te bereiden en uit te voeren. Daarbij moet een zorgvuldige duikplanning worden opgesteld en dient volgens deze planning gedoken te worden.

Ingangsniveau

3*-duikbrevet (of als onderdeel van de 3*-duikopleiding).

Benodigdheden

  • NOB lesboek, incl. brevetkaart (door boek via DTE te bestellen kunnen de verzendkosten gedeeld worden)
  • Duikreel
  • Decoballon

Deelname

Geef je belangstelling aan bij een van de instructeurs. Bij voldoende interesse neemt de instructeur contact met je op om nadere afspraken te maken.

Informatie

Voor nadere informatie neem je contact op met Patrick van Stijn.

 

Geen commentaar mogelijk.