Nog even geen seizoensstart bij Gat van Waalre

Beste clubgenoten,

De coronamaatregelen duren voort en dat betekent ook voor ons helaas dat we nog even niet kunnen gaan duiken samen. Hieronder een samenvatting van wat dat concreet voor onze vereniging betekent.

Gat van Waalre
Normaal  gesproken zouden we vanaf mei weer elke woensdagavond naar het Gat van Waalre gaan. Maar de seizoensopening daar zal nog even op zich moeten laten wachten. Door de aanhoudende maatregelen zijn in ieder geval de woensdagavonden tot en met 13 mei afgelast.

Zoeken en Bergen
Ook de praktijkdag van de specialisatie Zoeken en Bergen die gepland stond voor 17 mei gaat nu niet door. De instructeurs zoeken samen met de cursisten naar nieuwe data om de specialisatie af te maken, zodra de coronamaatregelen dat toelaten.

Hemelvaartweekend
De kans dat het Hemelvaartweekend dit jaar door kan gaan, is niet bijzonder groot. Toch hebben we besloten het nog niet officieel af te gelasten.

De maatregelen zoals ze nu gelden, gelden namelijk tot 19 mei. Ons Hemelvaartweekend valt daarna. We proberen zoveel mogelijk te beslissen op basis van wat we wéten, niet op basis van wat de denken of vermoeden.

Daarnaast speelt voor ons Hemelvaartweekend ook de Veiligheidsregio Zeeland een cruciale rol. Zij  hebben besloten de deur voor toerisme weer iets op een kier te zetten. Op moment van schrijven is nog onduidelijk of onze beoogde camping voor het weekend, daarbij hoort. Dat zoeken we uit!

Protocol voor de duiksport
In allerlei sectoren wordt gekeken hoe activiteiten weer opgestart kunnen worden, binnen de geldende richtlijnen van het Rijk en RIVM. De duiksport is daar niet anders in. Het NOB werkt samen met PADI aan een protocol om veilig te kunnen duiken en het verenigingsleven weer wat meer invulling te kunnen geven. Daar kijken we natuurlijk erg naar uit!

Iets leuks dan!
Er is niets aan om het ene na het andere toffe evenement te moeten afblazen of uitstellen. Ik kan dan ook niet wachten tot we weer gewoon lekker elkaar kunnen treffen aan de waterkant.

Maar gelukkig gebeuren er ook nog heel leuke dingen! We keken al online samen naar een film en woensdag speelden we -ook online- een heuse pubquiz met elkaar. Heel heel heel erg leuk om elkaar zo toch te kunnen treffen. Een biertje te kunnen drinken, te kletsen, te lachen en een spelletje te doen. En dat blijven we doen! Er staat bijvoorbeeld nog een online escape room op het programma. Daarover heel binnenkort meer details!

Heb je zelf ook een leuk idee voor iets dat we kunnen organiseren in deze coronatijden? Laat het weten!!