Nagenieten van het eerste weekend in Zeeland

Het is al een week heerlijk nagenieten, van het eerste DTE-duikweekend van 2019. Wat wás het weer heerlijk in Zeeland.

Zeelandbrug

Zoals elk jaar strijken we weer neer in Bruinisse, waar het eerste kamphuis van het seizoen staat. En op vrijdagavond maken we ons op voor de eerste duik: de Zeelandbrug staat op het programma. Prachtige stek. In de schemering gaan we te water. Het is niet druk en het zicht is best prima. Ik word vooral blij van de zeedahlia en harlekijnslakjes. Maar ook de zeedonderpadden, wat botervisjes en heremietkreeftjes kunnen me wel bekoren. Ik kom ontzettend gelukkig het water weer uit. Dat er een verwarm  de kleedkamer staat, maakt het niet slechter.

Dan terug naar het kamphuis voor een borrel en om bij te kletsen met iedereen. Al moet ik bekennen dat ik het niet te laat maak. Het nest roept en er staan zaterdag weer toffe duiken op het programma.

Het Koepeltje

Te beginnen op zaterdagochtend natuurlijk bij het Koepeltje. Traditie bij DTE. De eerste zoutwaterduik van André en Merlijn en natuurlijk kwam Neptunus ze welkom heten in die wonderschone onderwaterwereld. Het is zo gezellig op de stek dat we bijna zouden vergeten ook nog te gaan duiken, maar onderwater is het ook zeer de moeite waard met krabjes en kreeftjes en wat slakjes.

 

Onze vaste eetgelegenheid na de duik bij het Koepeltje is dicht, dus rijden we maar meteen door naar de Nieuwe Kerkweg. Daar zit een tentje dat prima uitsmijters serveert en we houden er pauze tot de tweede duik van de dag. Een duik die ik aan me voorbij laat gaan, want ik heb het koud met een hoofdletter K. Maar te zien aan de blije snoetjes die weer op de kant klimmen, was ook deze duik zeer de moeite!

Op zaterdagavond is er dit weekend eens géén duik gepland. In plaats daarvan heeft Patrick – in het kader van ons lustrumjaar — een geweldige presentatie voorbereid over veertig jaar DTE. Fan-tas-tisch. We vergapen ons aan oude foto’s en de bijbehorende verhalen. Een absoluut hoogtepunt van het weekend, als je het mij vraagt.

Champagne-ontbijt 

En zondagochtend wordt het lustrumfeestje nog even voortgezet, met een heus champagne-ontbijt. Verse croissants, bubbels…. Dat is uitstekend wakker worden! En dan staat er óók nog een lekker duikje op de lijst: we gaan naar de Bergse Diepsluis. Het is met een watertemperatuur van zo’n tien graden nog wat te fris voor sepia’s, maar desalniettemin is het een prima duik om het weekend mee af te sluiten. Moe maar voldaan kunnen we huiswaarts.

Laat me als afsluiting van dit schrijven nog even de gelegenheid nemen om zowel de EC als de Lustrumcommissie hartelijk te bedanken voor hun organisatie van dit weekend. Het was heerlijk. En Patrick natuurlijk, voor zijn geweldige invulling van de zaterdagavond. Ik weet zeker dat ik namens iedereen spreek, als ik zeg dat ik enorm heb genoten ?