Van de bestuurstafel

Met deze keer nieuws over duikstek ’t Zuth, plannen in de zoektocht naar ‘Marieke’ en hoe nieuwe leden zich thuis kunnen voelen in de club. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit stukje? Aarzel niet een van de bestuursleden aan te spreken!

Duikstek ’t Zuth

Zoals je wellicht hebt meegekregen, hebben we dit komende duikseizoen de beschikking over duikstek ’t Zuth. Daar kunnen we terecht als het Gat van Waalre door blauwalg wordt geteisterd, maar ook als je bijvoorbeeld gewoon zin hebt om een zondags duikje te organiseren. Om te duiken bij ’t Zuth heb je wel een toegangscode nodig. Die regelt Pierre. In dit bericht staat precies hoe het werkt. Vast veel duikplezier gewenst!

‘Marieke’

Op de ALV zijn er veel ideeën geopperd om onze ijkpersoon ‘Marieke’ te vinden (en lid te maken van de club!). Inmiddels hebben we alle ideeën geïnventariseerd. Omdat we niet alles tegelijk kunnen uitproberen, hebben we er een paar uitgekozen om als eerst mee aan de slag te gaan. Zo gaan we kijken of we bedrijfsuitjes kunnen organiseren. En worden er bijvoorbeeld cadeaubonnen voor een proefduik geïntroduceerd.

Nieuwe leden

Stiekem kent DTE best veel eigen tradities. Hartstikke mooi, het is wat hart en ziel geeft aan een vereniging. Maar voor nieuwe leden kan een nieuwe club best wel ondoorzichtig en ondoorgrondelijk zijn. Iets dat oudere leden zich misschien moeilijk meer voor kunnen stellen, omdat het voor hen al zo bekend is. Daarom werken we aan een soort introductiedocument, of een ‘veelgestelde vragen’ om iets meer duidelijkheid te scheppen. En onderzoeken andere manieren om nieuwe leden wat meer wegwijs te maken in de vereniging. Ben je zelf een (relatief) nieuw lid? We horen graag waar je behoefte aan hebt!