Zwoele Zomeravonden Weekend doet zijn naam eer aan

Wemeldinge was de plek waar een bont stoetje DTE’ers neerstreek voor het Zwoele Zomeravonden Weekend. En hoewel zo’n naam niets garandeert (is in eerdere edities wel gebleken), was het dit deze keer een perfect gekozen naam: Wat Was Het Warm.

Gelukkig was er de Oosterschelde aan de andere kant van de dijk om wat verkoeling te bieden (als je je een keer in het neopreen gehesen had). En naast verkoeling ook schitterend mooi onderwater leven!

De eerste duik stond zaterdagochtend op het programma: een driftduik bij De Tetjes. En wat een prachtige duik was dat! Gewapend met onze oppervlakteboeien gingen we te water. Om eenmaal onder begroet te worden door kokerwormen, brokkelsterren, krabben, kreeftjes, terwijl we ons rustig door de stroming lieten meevoeren. Heerlijk.

Voor de middag stond op dezelfde plek een duik gepland, maar dit keer een kentering duik. Nog steeds een prachtige stek dus opnieuw was het genieten geblazen!

Na twee serieuze duiken was het tijd om de rust op te zoeken. Op de camping waren de mensen met de meeste schaduw rond hun tentje het meest geliefd ? De onderwaterfotografen onder ons vergeleken hun materiaal en wisselden allerlei tips en tricks uit. Elders werd er vast een drankje gedaan en door sommigen misschien een heel klein dutje. (Maar gelukkig heb je dan buddy’s die een parasolletje voor je halen, zodat je niet verbrandt).

’s Avonds was het tijd voor een BBQ. En omdat het nog steeds warm en plakkerig weer was, besloot een aantal van ons tot een laatste duik in het zoute water. Zonder perslucht, gewoon in badkleding dit keer. Heerlijk was dat. De zon zien ondergaan vanuit het water was prachtig.

Zondagochtend was het tijd voor de tweede driftduik. En die was zo mogelijk nog mooier dan de eerste! Met palingen, nog meer kokerwormen, gewoonweg geweldig. Het enige nadeel van een driftduik, is dat het wel een heel eind teruglopen is naar de auto ?

Na een fijne restjes-lunch op de camping was het voor ondergetekende tijd om huiswaarts te keren. Moe maar voldaan!

Dit weekend gemist en kunt niet wachten op het volgende? Eind augustus is het BeNeDuLux weekend!