Zwoele Zomeravonden bij Den Osse

 

Eindelijk, we konden weer! Met tentjes, caravans en een lading duikspullen streek DTE afgelopen weekend neer op camping Den Osse in Zeeland. Klaar voor een boel mooie duiken en een Zwoel Zomeravonden Weekend. Dat ondanks de weersvoorspellingen nog bijna zijn naam eer aan deed.

Het weekend begon op vrijdagavond met een duik bij de Zeelandbrug. Een prachtige stek voor wie op tijd naar Zeeland was afgereisd. Gevolgd door een gezellige avond op de camping. Met een drankje en de invallende avond en een boel slap geouwehoer voelde het meteen weer vertrouwd zo met z’n allen bij elkaar.

Toch was het weekend ook anders dan anders. Dat was goed te merken op zaterdagochtend, tijdens een corona-proof ontbijt. De EC had gezorgd voor individueel verpakt broodbeleg en van een op elkaar gepakte groep was geen sprake. Ook was er voldoende brood om een lunchpakketje te maken, want zomaar ergens neerstrijken met een groep van ruim twintig man (m/v) is er in deze tijden niet bij. Het werkte fantastisch en de koffie smaakte goed. Hulde aan de EC voor deze creatieve oplossing.

De eerste duik op zaterdag was bij het Koepeltje. Waar we een oude bekende tegenkwamen: Neptunus kwam ons met een bezoek vereren en natuurlijk ook onze nieuwe leden dopen en ze welkom heten in zijn onderwaterwereld. Danny, Hannah, Maarten en Cher, nog eens een officieel welkom bij de club!

De duik was natuurlijk heerlijk, al was het zicht niet altijd even fantastisch. Hoe anders was dat voor hen

die op de steiger bleven: ze kregen bezoek van een zeehond die zijn koppie kwam laten zien.

Na het Koepeltje was het snel door naar de tweede stek van de zaterdag: Burghsluis. Een ouderwets geploeter om er het water in te komen, maar volgens de duikers vervolgens zeer de moeite waard. De derde stek van de dag was een nieuwe, Bommenede Haven Oost. Een ondiepe maar prachtige plek, waar zo’n beetje alles wat je in de Grevelingen kent, op één stek was samengeperst. Wát een genot.

’s Avonds gingen we met z’n allen uit eten. Een geweldig driegangen diner, in onze eigen ruimte en aan aparte tafels. Maar heerlijk en erg gezellig. Het werd laat en na het eten zocht iedereen fijn z’n eigen tentje op.

Op zondag stond het ontbijt namelijk al om half acht gepland. Vroeg, zodat we ook voor de drukte aan op de zondagochtend stek konden zijn. Dreischor Frans Kokrif stond op de planning. Maar ondanks onze vroege aankomst daar, was de parkeerplaats al bomvol. En drukte wordt gemeden, dus we besloten een andere stek op te zoeken: Dreischor Loswal. Een stek die we helemaal voor onszelf hadden. Opnieuw een kleine klautertoer, over een muurtje en via een touw langs de dijk naar beneden. Maar niets waar een DTE’er niet tegen kan. En opnieuw: wát een goed zicht en wát een prachtige stek! We kwamen in jubelstemming het water weer uit.

Snel terug naar de camping om onze spullen op te ruimen. Voor sommigen daarna nog een laatste duik, bij Arendshoofd. Opnieuw een ‘nieuwe’ stek. Om daarna met een voldaan gevoel weer huiswaarts te keren.

Wat was het onwijs fijn om weer een écht duikweekend te kunnen hebben met elkaar! Hopelijk kan het volgende ook gewoon door gaan, dat is dit jaar het Benedelux-weekend. Meer info daarover volgt!