Tweede plaats op het NK Onderwatervoetbal

Team ‘Roze Badmuts’ in actie

Onze voetballers hebben zondag een FAN-TAS-TISCH resultaat neergezet op het NK Onderwatervoetbal in Lisse. De twee teams die meededen behaalden respectievelijk een tweede en een vierde plaats. Gefeliciteerd!

Henry, Wesley, Suzanne en Gerwin vormden samen een team. Net als Marten, Thijs, Charlotte en Jeroen. Carmen moest helaas geblesseerd verstek laten gaan. In zwembad De Waterkanten in Lisse namen de DTE’ers het op tegen de verschillende andere ploegen uit hun poules.

Alle DTE’ers in het water na de kruisfinale

Dat werd serieus aangepakt: een tribune met supporters aan één kant van het zwembad, een groot scherm aan de andere kant waar alle wedstrijden op te volgen waren door de camera’s onder water. En een commentator die met zijn neus op de badrand zo goed mogelijk verslag deed van wat hij zag. En waar er bij onze spelers zelf van tevoren enige twijfels waren over hun onderwatervoetbalkunsten, bleken die volledig onterecht: ze werden eerste en tweede in hun poule!

Dat had tot gevolg dat de twee DTE-ploegen elkaar troffen in de kruisfinale, wat wel voor enige hilariteit zorgde in het zwembad. De commentator merkte tijdens de wedstrijd op dat “die Eindhovenaren zeiden wel voor de lol te komen, maar ze gaan er toch behoorlijk fanatiek op!”

Het team dat de tweede plaats binnensleepte

Team Henry, Wesley, Suzanne en Gerwin schopte het tot de finale. Team Marten, Thijs, Charlotte en Jeroen speelde de kleine finale. Het leidde tot een tweede en vierde plek, een schitterend resultaat. AquaDelfia uit Delft ging er met de titel vandoor.

Delft is dus ook de locatie waar het NK Onderwatervoetbal volgend jaar wordt gehouden. Waar ongetwijfeld opnieuw een DTE-team aan mee zal doen.