Schrijf geschiedenis in het OW-voetbalteam

Afgelopen jaar hebben we met DTE voor het eerst meegedaan aan het NK onderwatervoetbal in Lisse. Na een korte voorbereiding en zonder een idee te hebben van waar men aan begon, haalden de teams van DTE een prachtige 2e en een 4e plaats!! Hierop zijn wij trots en dit smaakt naar meer. Komendsseizoen wordt er weer een NK georganiseerd. Lijkt het je wat om mee te doen, of ben je nieuwsgierig naar onderwatervoetbal? Henri vertelt wat je kunt verwachten.

Wat houdt onderwatervoetbal nu in:

Uitrusting: duikfles, ademautomatenset, duikvest en veel lood. (Doordat je veel lood mee naar beneden neemt kun je vertraagd over de bodem van het zwembad lopen omdat je druk op de voeten houdt.)

Een team bestaat uit maximaal 5 spelers.

Je speelt op de bodem van het zwembad 3 tegen 3, zonder keeper.

Ook mag je een teamgenoot achter aan de fles vast pakken en vooruit duwen.

Bij de start van een wedstrijd begin je bij je eigen doel en probeer je op teken van de scheidsrechter zo snel mogelijk bij de bal te zijn die in het midden van het speelveld ligt.

De wedstrijd duurt 5 minuten en ik kan je zeggen: dat is lang genoeg omdat het toch erg intensief is.

Mijn ervaring van afgelopen jaar is dat het een mooie sport is waar dat we nog meer uitkunnen halen met DTE. Ik wil dan ook komend jaar niet anders dan volle bak voor de winst gaan! Zou toch wel mooi zijn om het lustrumjaar af te sluiten met de titel Nederlands Kampioen Onderwatervoetbal 🙂

Training

Dit houdt in dat we vanaf 18 september weer in training gaan voor ons 2e NK. Lijkt het je iets om  deel te nemen of wil je een keer mee trainen laat het ons dan weten. We hopen komend jaar ook weer twee teams namens DTE in te kunnen schrijven. Een team is prestatiegericht en eentje doet vooral mee voor de fun.

Komend jaar zal het NK wederom plaatsvinden en zal de winnaar van vorig jaar, Aqua Delfia uit Delft, het NK organiseren. Het staat gepland op zondag 24 november.

Heb je vragen of interesse om deel te nemen laat dan even iets weten.

Henri Rooijakkers