Alle zwembadtrainingen, clubavonden en de extra intro-avond afgelast

Beste leden,

Dinsdagavond hebben premier Rutte en minister De Jonge opnieuw strengere maatregelen aangekondigd om het coronavirus in te dammen. Ook voor onze vereniging heeft dat forse gevolgen.

Een belangrijke maatregel is namelijk dat er alleen nog individueel gesport mag worden. En als je het toch in groepsverband wil doen, kan dat met maximaal vier personen.

Voor nu betekent dat het dat alle trainingen op woensdagavonden in het zwembad zijn afgelast. Dat gaat voor ons in per direct, dus de training van woensdag 14 oktober gaat niet door. Ook de extra intro-avond die voor 14 oktober staat gepland, gaat niet door.

Het zijn rotmaatregelen om te nemen. En we hopen dat het niet te lang hoeft te duren, maar de realiteit is dat we niet weten voor hoelang dit zo is.

Als bestuur begrijpen we de noodzaak van de maatregelen die het kabinet nu heeft genomen. We hebben daarom besloten om ook niet de grenzen van de regels op te zoeken. Maar te handelen in de geest van de besluiten zoals ze zijn aangekondigd.

Natuurlijk is het wel mogelijk om samen een duikje te maken, met z’n tweeën (of maximaal vieren dus.) Via de app kun je een buddy vinden. Maar vanuit de vereniging is het voorlopig niet mogelijk om iets te organiseren.

We denken uiteraard na over wat er wél kan, om te zien of er andere manieren zijn om elkaar, bijvoorbeeld digitaal, te ontmoeten.

We hopen op ieders begrip en hopelijk zien we elkaar snel.

Bestuur DuikTeam Eindhoven.