Een woensdagavond in het zwembad

De ontluikende lente heeft ongetwijfeld bij menigeen de kriebels voor het buitenduiken alweer wat aangewakkerd. Dromend van heerlijke lome zomeravonden duikend in Zeeland of waar dan ook. Afgezien van de bikkels die de hele winter door duiken, zullen we er nog heel even op moeten wachten. Maar de woensdagavonden in het zwembad zijn soms zeker zo heerlijk en fijn en gezellig. Neem nou deze woensdagavond.

Er zijn bijkans meer mensen onder, dan boven water op deze heerlijke woensdagavond in februari. En dat is mooi, bij een duikvereniging. Het is een drukte van belang vanavond. De 1*-opleiding is in volle gang, de cursisten gaan als een trein. ‘Het wordt steeds leuker!’ zegt André met een dikke grijns. En dat is natuurlijk zo! Ook de 2*-opleiding gaat lekker vanavond, daar worden onder leiding van Mick reddingsopstijgingen geoefend en wat boeitjes geschoten.

Michel is met een clubje bezig met de cursus onderwaterfotografie. Handig, voor hen die mee willen doen met de fotowedstrijd voor dit lustrumjaar. En iets verderop test Ronald zijn nieuwe camera, samen met Marten die zijn volgelaatsmasker weer eens voor een duikje uit de kast heeft gehaald. Ook handig, voor de specialisatie volgelaatsmasker die hij binnenkort gaat geven. Michiel heeft een collega meegenomen voor een proefduik en ook daar spat het enthousiasme vanaf, als ze weer boven komen.

Ook de conditietraining is goed gevuld. Onder toeziend oog van Bart worden er hoekduiken en koprollen gemaakt, sprintjes getrokken en als toetje een spelletje snorkel-opduiken gedaan. Dan is er tijd om nog even te bubbelen in het bubbelbad en treffen we elkaar voor een biertje in de bar om na te praten en bij te kletsen. Dit soort avonden mogen eeuwig duren!