Duikteam Eindhoven is AVG-proof

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om de vereniging up to date te krijgen met de nieuwe Europese privacywetgeving, de AVG. Wat is er zoal veranderd?

Vooral een boel dingen waar je als het goed is niets van merkt en niets van ziet. Zo is er een zogenaamd verwerkingsregister opgesteld, zodat we precies kunnen verantwoorden welke gegevens we verzamelen en waarom. Er wordt flink gesneden in het archief, de gegevens van (oud-)leden die we bewaren. En zijn contracten afgesloten met andere organisaties die gegevens van ons kunnen inzien (denk bijvoorbeeld aan het bedrijf dat onze website host), om maar wat zaken te noemen.

Er zijn ook zaken waar je wel wat van zult merken: voor een aantal zaken hebben we de expliciete toestemming nodig van leden, om hun gegevens te kunnen blijven gebruiken. Voor het goed laten functioneren van de website bijvoorbeeld. Daarover krijgen alle leden binnenkort een aparte mail. En we hebben een privacyverklaring op onze website gezet, die vind je hier.

En tenslotte blijft de AVG-wetgeving altijd een work in progress. Ook in de toekomst blijft het juist verwerken van de gegevens van al onze leden een prioriteit.

Mocht je naar aanleiding van deze wetgeving of dit bericht vragen hebben, aarzel dan niet een van de bestuursleden aan te spreken.