Zwoele Zomeravonden in (een regenachtig) Zeeland

Na de zonnigste juni ooit stonden voor DTE de Zwoele Zomer Avonden op de kalender. Drie dagen in het zonnige Zeeland. Dat pakte wat anders uit.

Vrijdagmiddag- en avond was het gelukkig nog droog, zodat de tenten snel stonden en we ons konden voorbereiden op de nachtduik in de Bergse Diepsluis. Helaas kregen we bericht dat het zicht hopeloos slecht was, waarna de duik werd geschrapt. Gelukkig kwamen snel de drankjes en knabbels tevoorschijn, waardoor het een gezellige eerste avond werd. 

Geheel in traditie zijn we zaterdagochtend vroeg opgestaan om op tijd te gaan duiken. Het weer viel echter tegen: koud, nat en harde wind. In de luwte van de kampeerplek van de EC en met behulp van de nodige poncho’s hebben we toch nog een beetje van ons kopje koffie en thee kunnen genieten.

Op naar de Anna Jacoba duikstek. Daar aangekomen in de stromende regen met harde wind de check-de-stek gedaan. De duikstek heeft geen eenvoudige instap, maar gelukkig was aan een touw gedacht. Een mooie duik met prima zicht volgde. Wel nog even spannend was de vissersboot die bij de aanlegsteiger aanlegde met duikers onderwater. Het weer was nog steeds bij vlagen bar en boos, maar een behulpzame OC (Roeland) zorgde voor een prima ‘vinservice’. Die kunnen we er in houden, wat ons betreft! 

Bij brasserie De Zeester hebben we genoten van een heerlijke lunch. We waren hiermee meteen op plaats van bestemming: duikstek Gorishoek De Punt. Beroemd om het vele leven dat je vindt op allerlei diepten, berucht om de verraderlijke stromingen. Enige ervaring hier is wel een vereiste. Gelukkig was ook hier het zicht prima en hebben we een fijne duik kunnen maken.

Terug op camping De Muie werden de voorbereidingen getroffen voor de BBQ. Gelukkig was het regengebied Zeeland voorbij dus hadden we droog weer. Voor sommigen van ons tijd om even af te schakelen en de verloren slaap van afgelopen nacht wat in te halen. De avond werd dus afgesloten met een gezellige BBQ.

Zondagochtend moesten we weer vroeg uit de veren om op de kentering bij Gorishoek De Blokken te kunnen duiken. Na een verkwikkende kop koffie en een paar boterhammen was de slaap uit onze ogen en gingen we naar Gorishoek voor de laatste duik van het weekend. Het was laagwater, dus even wat lopen door de blubber om in dieper water te kunnen afdalen. Dat was lastiger dan gedacht. Vrijwel meteen kwamen we in dikke stofwolken, waarin het zicht tot nul werd gereduceerd. Sommigen konden niet eens hun instrumenten aflezen. Dit in combinatie met een sterke stroming betekende voor de meesten van ons een verkorte duik en het extra trainen van de buddy-kwijt procedure. Uitzondering was het buddypaar Roeland-Wesley: zij kwamen keurig na een uur op de afgesproken plek weer uit het water na een fantastische duik.

Al met al een bijzonder weekend in Zeeland. Met dank aan de EC voor het organiseren en het  plannen, en alle mede-leden voor de gezelligheid en bijzondere duiken!