Van de bestuurstafel

Met in deze editie onder meer nieuws over de ALV, de effecten van corona het afgelopen jaar op onze vereniging, en een paar nieuwe leden! Heb je naar aanleiding van dit stukje vragen, ideeën of opmerkingen? Aarzel niet om een van de bestuursleden aan te spreken. 

De ALV
Begin volgend jaar staat de Algemene Ledenvergadering weer op het programma. Gezien de coronamaatregelen, willen we die een paar maanden uitstellen. Fysiek bij elkaar komen in één ruimte kan immers voorlopig niet.

We hebben wel een online variant overwogen, maar omdat onze ALV’s altijd heel interactief zijn (en daar zijn we blij mee!), is dat eigenlijk ook geen geschikte manier. Nu is het wettelijk geen probleem om de ALV uit te stellen, maar daar hebben we volgens onze eigen statuten wel de toestemming van de leden voor nodig.

Binnenkort organiseren we daarom een ‘mini-ALV’, wél online. Het enige punt op de agenda is dan het uitstellen van de vergadering met enkele maanden, tot we die weer fysiek kunnen organiseren.

Effecten van corona
Dat het een raar jaar was, dat zal voor iedereen duidelijk zijn…. We hebben veel moeten afgelasten, en tegelijk op andere plekken extra uitgegeven om bijvoorbeeld zaken coronaproof te kunnen organiseren of wat extra’s te kunnen doen. Al met al levert het aan het eind van het jaar nog steeds een fikse plus op.

Nieuwe leden
Ondanks die corona-perikelen hebben we een heel aantal nieuwe leden mogen verwelkomen! Nienke en Nienke haken allebei aan bij de 2*-opleiding. Superleuk. Welkom bij de club!

En de 1*-opleiding gaat van start met drie nieuwe leden: Renée, Abe en Niki hebben de eerste (online) bijeenkomst al achter de rug. Ook aan jullie van harte welkom!

Vulstation
Zoals ook al te lezen was in de DTE-appgroep: het 24/7 vulstation van ScubaCity is per direct buiten gebruik. Dat  betekent dat er in Eindhoven nu geen plek meer is waar je op alle tijden zelf kunt vullen. Erg jammer natuurlijk. We bekijken of we als club iets kunnen doen om toch ergens zo’n vulstation te realiseren. Ideeën zijn meer dan welkom!

Vacature in de EC
Binnenkort hopen we een vacature binnen de EC op te kunnen vullen. Ben jij geïnteresseerd om wat te betekenen voor de evenementencommissie of misschien een andere commissie die je in ons colofon ziet staan? Schroom niet en meld je! Iedereen is welkom 😊

Duikbegeleider
De NOB heeft een nieuwe opleiding geïntroduceerd, namelijk die voor duikbegeleider. Na het doorlopen van deze opleiding kun je breder ingezet worden bij opleidingen en introductieduiken. Wij zijn als club (via Patrick) bezig om de opleidingen op te tuigen. Binnenkort volgt meer informatie!