Uit de bestuursvergadering

In deze editie onder meer nieuws over het verloop van de introavond en nieuwe leden, zij-instromers, en alvast de data voor de ALV en de CV om in je agenda te noteren. Heb je naar aanleiding van dit stukje vragen of opmerkingen? Aarzel niet een van de bestuursleden aan te spreken! 

Intro-avond
Het was weer een gezellige editie van de jaarlijkse intro-avond. Acht geïnteresseerden kwamen langs om te zien en te horen wat voor een club we zijn en wat we zoal organiseren. Een heel aantal van hen had al een brevet, in het buitenland of hier in Nederland gehaald. Niet iedereen maakte daarom ook een introduik: dat deden vijf mensen. Het enthousiasme was groot en in ieder geval één van hen is direct begonnen met de 1*-opleiding (die bestaat nu uit drie cursisten). Een paar andere al gebrevetteerde duikers overweegt ook lidmaatschap.

Nieuwe leden
Ik schreef het net al: een nieuw lid bij de club die met de 1*-opleiding begonnen is. Tommie is meteen van start gegaan, supergezellig! Welkom bij de club Tommie!

Zij-instromers
We zien regelmatig al gebrevetteerde duikers die zich aansluiten bij de vereniging. Bijvoorbeeld mensen die in het buitenland een brevet hebben gehaald en nu ontdekken hoe prachtig ook de Nederlandse wateren zijn. Keigezellig natuurlijk! Maar in de praktijk blijken brevetten niet altijd écht inwisselbaar. Bijvoorbeeld omdat er in Nederlands water echt andere navigatieskills nodig zijn dan in tropische wateren. Of omdat er vooral is geleerd met een groepje achter een dive master aan te duiken en wij in buddyparen het water in gaan, die op elkaar moeten kunnen vertrouwen. Daarom duiken ‘zij-instromers’ voortaan eerst met een insrtucteur, die dan kan adviseren over bijvoorbeeld een opleiding als dat verstandig is.

ALV/CV
Zo in het najaar beginnen we alvast met de voorbereiding van de Algemene Ledenvergadering en de Commissievergadering. Daarvoor zijn vast data geprikt: de Commissievergadering is op 26 januari 2023 en de ALV staat gepland op 23 februari 2023. Schrijf maar vast op!

Beamer en lood 
De beamer van de vereniging stond bij Henri maar heeft een nieuw thuis gevonden in de garage van Janneke. Mocht je hem ergens voor nodig hebben: geef vooral een seintje. En Bart M. was zo lief om lood te doneren aan de club. Dat heeft een plekje gekregen in de kar van het zwembad. Handig voor bij (snorkel)trainingen.