Van de bestuurstafel

Met in deze editie nieuws over onder meer de ledenraad van de NOB, de opleiding tot duikbegeleider en praktijkbegeleider, en de start van het binnenseizoen (ja, nu al!). Heb je naar aanleiding van dit stukje vragen of opmerkingen? Aarzel niet om een van de bestuursleden aan te spreken!

Ledenraad NOB
Namens onze vereniging is Bart naar de ledenraad van de NOB geweest. Daar werd onder meer gesproken over het financiële overschot van vorig jaar (dat is toegevoegd aan geoormerkte reserveringen), twee mensen die zich hard hebben ingezet voor sepiatentjes kregen een erepenning en het ging over het binden van nieuwe mensen aan de NOB bijvoorbeeld door specialisaties open te stellen voor duikers die niet bij de NOB zijn aangesloten een initiatief als scuba fishual dat als doel heeft om met een VR-bril jongeren te laten kennismaken met de onderwaterwereld. Ook komt er een wijziging van de statuten, daarvoor wordt een extra ledenraad ingepland.

Duikexpeditie Nederland 
Zelf proberen we ook zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen voor de duiksport natuurlijk! Eén van de nieuwe manieren die we daarvoor uitproberen is Duikexpeditie Nederland. Speciaal voor mensen die hun brevet in het buitenland hebben gehaald, maar in de veronderstelling zijn dat duiken alleen vakantiebezigheid is. Terwijl het hier in onze wateren ook zo prachtig is! Door een paar keer per jaar gebrevetteerden mee te nemen op expeditie hopen we ze te laten zien hoe gaaf het duiken dicht bij huis is. Maar: het loopt nog niet echt storm. Dus ken je iemand die het leuk zou vinden om mee te doen? Hier vind je alle info.

T-shirts van Gerwin 
Misschien heb je het al gezien: je kunt vanaf nu je eigen DTE-shirt bestellen! Hoe cool is dat. Gerwin heeft twee ontwerpen beschikbaar gemaakt voor t-shirts. Voor het eind van de maand moet de bestelling bij hem binnen zijn, dan loop je er deze zomer superhip bij. In dit bericht lees je er alles over.

Duik- en praktijkbegeleider in opleiding
Sinds kort is de opleidingsstructuur van de NOB iets veranderd, daar heb je vast al een en ander over meegekregen. In het kort: een duikbegeleider is wat breder inzetbaar dan een 3*-duiker en een praktijkbegeleider is een instructeur die de duikbegeleider kan opleiden. In onze vereniging zijn Milenko, Janneke en binnenkort ook Wesley gestart met de opleiding tot duikbegeleider. Bart is bezig met de opleiding tot praktijkbegeleider.

Start binnenseizoen
Het voelt nog zo ver weg, maar zet toch maar vast in je agenda: op woensdag 5 oktober is de start van het binnenseizoen. Dan organiseren we ook (traditioneel, zou ik bijna willen zeggen) weer een introductieavond met bijbehorende introductieduik. Maar tot die tijd zitten we nog even lekker buiten 🙂