Negatief duikadvies Le Serpent in Grevelingen

Het zal de meesten niet zijn ontgaan: de commotie en discussie rond Le Serpent, na de twee slachtoffers die er gevallen zijn in  het duikobject Le Serpent. Staatsbosbeheer, de huidige beheerder, geeft een negatief duikadvies voor Le Serpent, de NOB heeft dit advies overgenomen en wij als bestuur van DTE, volgen dit advies. Het advies geldt niet voor de overige duikobjecten bij Scharendijke haven.

Ook willen we er op wijzen dat de NOB 1,2 en 3* opleidingen niet opleiden voor een situatie waarbij er sprake is van een plafond. Met plafond wordt bedoeld een barrière die een directe opstijging naar het wateroppervlak belemmert. 

  • dat kan zijn een fysieke barrière naar het oppervlak, zoals bijvoorbeeld bij grotten en wrakpenetratie, 
  • maar ook een beperking ten gevolge van bijvoorbeeld decompressie verplichtingen.

Voor dit soort duiken zijn extra vaardigheden vereist, daarom zijn hiervoor specialisaties ontwikkeld. In principe wordt in je opleiding uitgelegd wat de doelstelling van de opleiding is. Wanneer je buiten deze doelstellingen wil gaan duiken, adviseren we je even contact te hebben met een van onze instructeurs. Mocht je twijfels hebben of een bepaalde duik past bij je brevetdoelstellingen: Neem even contact op met een van de instructeurs. Better safe than sorry!