Hemelvaartweekend 2023 – verslag

Wat een heerlijke 4 dagen waren dit. Met deze gezellige groep mensen was het heerlijk toeven in Kruiningen. Dit jaar had de EC een nieuwe camping gevonden: LF13, een mix van kinderboerderij, manege en camping. Gelegen tegen de Westerschelde, waardoor je de containers regelmatig boven de dijk uit zag steken. De enthousiaste eigenaar had een veld speciaal voor ons gereserveerd, waardoor we weer ouderwets bij elkaar stonden.

Het weer werkte ook mee, hoewel de nachten niet de warmste waren die ik ooit heb meegemaakt, was het overdag heerlijk zonnig. Er kon zelfs uitgebreid gegeten en gedronken worden op het plaatselijke terras.

Donderdag werden de stekken aan de zuidzijde van de Oosterschelde weer eens verkend. Op zich heerlijke stekken, maar sommige lenen zich niet zo voor laag water duiken. Ik vermoed dat Patrick nog bezig is zijn pak te ontdoen van de Zeeuwse klei.

 

Na enige tijd van afwezigheid, met name door COVID, kwam ook Neptunes op zaterdag langs om een aantal nieuwe bezoekers van zijn rijk te verwelkomen. Nienke, Roeland, Danielle, Robert en Koen moesten allerlei zaken beloven, waarna ze gewassen zijn met het sop der zee. Gelukkig kon iedereen na afloop weer lachen.

Na de duik werden we door de EC ge-entertaind met allerlei spellen. Carmen toonde zich een onverstoord spelleider en de deelnemers waren fanatieker dan vooraf gedacht!

 

 

 

 

 

 

In de avond werd er weer genoten van allerlei zaken die op een BBQ kunnen, waaronder zalm, tonijn vlees, vega-stuff.

Heerlijk avondje met veel gesprekken/discussies. Waaronder natuurlijk de discussie hoe we het programma van de volgende dag kunnen wijzigen. De beïnvloeding strategieën worden wel steeds professioneler, compleet met stakeholder analyses, lobbyisten en denktanks wordt de EC bestookt met voorstellen.

 

 

 

Op zondag is er een nieuwe trend gezet. Omdat een aantal leden, ik zal geen namen noemen maar de initialen zijn DK en LR, heel graag naar de Zeelandbrug wilden, ontstond er een probleem. Gezien de drukte die we op zaterdag ervaren hadden bij de Zeelnadbrug was de inschatting dat we er toch wel 2 tot 3 uur voor de kentering moesten zijn. Dit bracht het ontbijt weer ruim voor 7 uur, wat voor velen op een zondag wat teveel werd. Maar de oplossing was snel gevonden: Ontbijten bij de Zeelandbrug. Nadat ook de eis van verse koffie ter plekke werd ingewilligd door ons dynamisch duo hadden we een deal. en ziehier het resultaat:

Wat een fantastisch idee, idereen was enthousiast en dit gaat zeker nog vervolg hebben. Dat onze zuiderburen dit allang ontdekt hebben, laten we maar even onbenoemd 🙂

De aansluitende duik bij de Zeelandbrug was ook een groot succes. Met voor Pim en Marten zelfs nog een show van twee intieme Sepia’s. Kortom een heerlijke 4 dagen in Zeeland, waarvoor dank aan de EC voor het organiseren, begeleiden, koffie enzovoort en alle mede-leden voor de gezelligheid en mooie duiken!

Tenslotte wil ik jullie een kleine selectie van de foto’s van Wesley niet onthouden: