De gestippelde dieseltreinworm in de Stoofpolder

Het eerste duikweekend van 2018 is een feit! Met een flinke afvaardiging bezocht DTE het schitterende Schouwen-Duiveland voor een paar mooie duiken in de Grevelingen en, vooruit, ook een in de Oosterschelde.

De eerste duik van zaterdagochtend vond traditiegetrouw plaats bij ’t Koepeltje. Dat is namelijk de plek waar de enige echte Neptunus ons weet te vinden. Nieuwe leden Thijs, Carmen en Neda werden gedoopt, alvorens ze hun eerste Zeeland-duik konden maken. Dank weer voor de eer Neptunus!

Extra leuk ook dit weekend, was het bezoek van vier duikers van de Apa Dukers, uit Epe. Zij verzorgden voor ons de specialisatie Onderwater Biologie. De gestippelde dieseltrein worm was zonder twijfel het beestje met de mooiste naam. Maar verder had ieder zijn eigen favorieten, of het nu ging om vissen, slakjes, stekelhuidigen of zelfs wieren. Met verschillende theoriesessies en praktijkduiken was het een intensief bio-weekend, maar de gezelligheid van de Apa Dukers konden we er goed bij hebben.

Fijn was ook dat niet alleen Neptunus ons gunstig gezind was, ook de weergoden zetten een stapje extra voor ons duikweekend. De watertemperatuur haalde al een redelijk comfortabel niveau en ook het omkleden is een stuk lekkerder in een stralend zonnetje.

En naast Neptunus, en de weergoden was de invloed van Bacchus ook duidelijk aanwezig. De avonden in het kamphuis waren lang en gezellig!

Dat er nog maar veel van zulke heerlijke weekenden mogen volgen dit jaar. De volgende staat alweer klaar: het Hemelvaartweekend! (Inschrijven kan hier!)