Next stop in de DTE septembertour: Thorn!

Wat een prachtige nachtduiken zijn het tot nu toe in deze DTE Septembertour! We gingen via Waalre, naar de Groene Heuvels en naar de Baars. Op elke stek was het water helder en zagen we heel veel leven. Top!

Om maar niet te spreken van die nieuwe tradities om een paar sateetjes warm te maken na afloop van de duik… Dat gaat er wel in!

De volgende stop, aanstaande woensdag is Thorn! Een ons niet onbekende stek. Mooie plek ook om de 2* in opleiding vast wat nachtduik-ervaring op te laten doen. Er was wat onduidelijkheid over de mogelijkheden om nog te duiken bij de Grote Hegge in Thorn, de slagboom zou namelijk gesloten zijn.

Thorn it is! 
We hebben het even gecheckt: de slagboom is inderdaad dicht, maar we kunnen prima parkeren op de parkeerplaats daar vlak voor. Dan is het ongeveer vijftig meter lopen naar een goede instap. Dat is niet heel ver van waar we normaal gesproken het water in gaan. Het wrak is alleen wellicht iets verder zwemmen. Maar duiken kunnen we er prima, dus Thorn it is!

Verder is er wel een kleine aanpassing in de plannen voor de rest van de septembertour: omdat de Groene Heuvels zo’n briljante stek bleek, hebben we besloten daar nog eens heen te gaan volgende week woensdag op de afsluitende avond. Heb je die avond dus gemist, dit is je kans!

Hieronder nog eens het (vernieuwde) lijstje met de planning (let op, we verzamelen dus om 20.00 uur):

DatumPlaatsTijd
2-9-2020Gat van Waalre, Waalre19:30
9-9-2020De Groene Heuvels, Ewijk20:00
16-9-2020De Baars, Tilburg20:00
23-9-2020Grote Hegge, Thorn20:00
30-9-2020De Groene Heuvels, Ewijk20:00