TWEEDE PLAATS OP HET NK ONDERWATERVOETBAL!!!

Hatsikidee! En een diepe buiging voor onze onderwatervoetballers: vandaag hebben ze opnieuw een prachtige tweede plaats weten te bemachtigen op het NK Onderwatervoetbal!

De organisatie lag dit jaar in handen van Aqua Delfia, in Delft, de winnaar van vorig jaar. En dat bleek nog steeds een zeer geduchte concurrent: net als vorig jaar trof DTE 1 hen in de finale. De teams waren enorm aan elkaar gewaagd. Na de reguliere speeltijd was het 0-0 in die finale eindstrijd en dus moesten penalty’s de beslissing brengen.

Penalty’s in het onderwatervoetbal zijn een vak apart: een speler staat alleen voor het doel en krijgt acht seconden de tijd om de bal naar binnen te ‘schieten’. Na de eerste penaltyserie hielden de ploegen elkaar nog altijd in evenwicht: 3-3. Dus volgde er nog méér penalty’s. Uiteindelijk dus met Aqua Delfia als winnaar, maar dat maakt ons uiteraard niet minder trots op onze eigen jongens en meiden!! Wat een bloedstollende eindstrijd, het scheelde maar een haartje!

Fantastisch werk. Het afgelopen binnenseizoen is er serieus en hard getraind om een mooi resultaat neer te kunnen zetten.  En: er is ontzettend veel lol is gemaakt met elkaar. DTE deed niet voor niets mee aan het toernooi met een ‘team-bloedfanatiek’ en een ‘team-voor-de-fun’. Dat team-voor-de-fun mocht dus de finale niet halen, maar om met de woorden van trouwe supporter Marten te spreken: “Ze waren niet laatste…”.

Laten we er woensdag samen eentje drinken op een prachtig NK!