Duiken, wat kost dat?

“Duiken lijkt me erg leuk, maar volgens mij is het erg duur.”
Dit is een opmerking die vaak wordt gemaakt. Als je begint met een duikcursus zitten de kosten over het algemeen  in de aanschaf van duikbenodigdheden.  Wanneer je  lid wordt van Duikteam Eindhoven zal de vereniging je de benodigde materialen tegen een zeer geringe vergoeding beschikbaar stellen.  Na verloop van tijd kun je dan overgaan tot de aanschaf van eigen materialen. Deze hoef je, om de kosten te drukken, zeker niet altijd nieuw aan te schaffen. Op bijvoorbeeld Marktplaats vind je veel goede duikmaterialen tegen aantrekkelijke prijzen. Uiteraard adviseren ervaren leden je graag bij de aanschaf van materialen.

NOB en verenigingskosten
In de eerste maand na je aanmelding betaal je eenmalig entreegeld (100 euro) om je in te schrijven bij de NOB .
Hierdoor ontvang  je elf keer per jaar het tijdschrift Onderwatersport en neem je automatisch deel aan een collectieve ongevallenverzekering.

De maandelijkse verenigingscontributie bedraagt 15 euro. Voor dit bedrag word je lid van een gezellige en actieve vereniging, kan je meedoen aan alle duikcursussen die Duikteam Eindhoven verzorgt. Daarnaast kun je tijdens de 1* duikcursus tegen een kleine vergoeding gebruik maken van perslucht-apparatuur (fles, automaat en trimvest) van de club. Het enige wat je zelf moet aanschaffen zijn de theorieboeken die de NOB voorschrijft.

Zo zie je dat de kosten nog best meevallen.