Duiken, wat kost dat?

“Duiken lijkt me erg leuk, maar volgens mij is het erg duur.” Dit is een opmerking die vaak wordt gemaakt. In de praktijk valt het wel mee.

Aanschaf van materialen
Als je begint met duiken zitten de kosten over het algemeen in de aanschaf van duikbenodigdheden. Wanneer je lid wordt van Duikteam Eindhoven kun je tijdens de 1* duikcursus tegen een kleine vergoeding per maand gebruik maken van perslucht-apparatuur (fles, automaat en trimvest) van de club. Wel vragen we voor het huren van de apparatuur nog een borg van 100 euro.

Na verloop van tijd kun je dan overgaan tot de aanschaf van eigen materialen. Deze hoef je, om de kosten te drukken, zeker niet altijd nieuw aan te schaffen. Op bijvoorbeeld Marktplaats vind je veel goede duikmaterialen tegen aantrekkelijke prijzen. Uiteraard adviseren ervaren leden je graag bij de aanschaf van materialen.

Lid worden van de vereniging
In de eerste maand na je aanmelding betaal je eenmalig het inschrijfgeld van 100 euro. De maandelijkse verenigingscontributie bedraagt 15 euro. Voor dit bedrag ben je lid van een gezellige en actieve vereniging, en kan je meedoen aan alle duikcursussen die Duikteam Eindhoven verzorgt. Het enige wat je voor die cursussen zelf moet aanschaffen, zijn de theorieboeken die de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) voorschrijft.

NOB
Alle leden van Duikteam Eindhoven zijn automatisch ook lid van de NOB. Hierdoor ontvang  je tien keer per jaar het tijdschrift Onderwatersport en neem je automatisch deel aan een collectieve ongevallenverzekering.

Zo zie je dat de kosten nog best meevallen.