Toegang tot commissie drives

Beste leden van onze commissies,

Sommigen van jullie maken gebruik van onze Google Drive om informatie te delen en samen te werken. Dat lukte altijd door in te loggen op ons DTE-account. Dat werkte tot nu altijd efficiënt, maar de laatste tijd zijn er steeds vaker problemen. Inloggen lukt steeds vaker niet.

De reden daarvoor is dat Google controleert met welke computer wordt ingelogd op elk account. Als dat vaak verschillende computers zijn, en dat krijg je met veel verschillende gebruikers, wil Google een extra check uitvoeren. Die check gebeurt middels een SMS-bericht naar de beheerder. Dat laatste ben ik, maar omdat ik niet weet wie probeert in te loggen, weet ik ook niet wie er problemen heeft.

Dus zoeken we een andere oplossing: de mappen op Google Drive delen met de commissieleden die er gebruik van willen maken. Dat is gemakkelijk en ook waar Google Drive oorspronkelijk voor bedoeld is. Je hoeft dan niet meer apart in te loggen op het DTE-account, maar kunt onder je eigen gebruikersnaam bij de mappen die met je gedeeld zijn.

Dus daarom bij deze de oproep: Mocht je gebruik willen maken van (een of enkele van) de cloud-mappen voor de commissies, stuur dan even een mailtje naar mij met daarin de commissie waarvoor je toegang wilt hebben en het e-mail adres waarmee je toegang wilt hebben. Dat laatste is bij voorkeur een Gmail-adres.

Met vriendelijke groet, Bart